SCHILDER / MIXED MEDIA BENODIGDHEDEN

Diverse materialen voor het maken van de mooiste schilder, teken, art journals en mixed media creaties. Mixed Media wordt heel veel gedaan in combinatie met de artikelen uit de rubriek stempelen, bijv. embossing poedersclear stamps etc.

Mixed Media, de naam zegt het al, is het maken een kunstwerk / creatie met gebruikmaking van verschillende technieken. Bij het creĆ«ren van een kunstwerk, behorende tot de gemengde techniek (of mixed media), is het belangrijk de juiste materialen en de juiste procedures te kiezen. Er moet voldoende droogtijd in acht genomen worden tussen het aanbrengen van de lagen van het werk om tot een stevig en coherent geheel te komen. Olieverf moet bijvoorbeeld lang genoeg uitdrogen, vooraleer een kunstenaar met lijm een collage erop zou kunnen maken. Een vuistregel binnen de gemengde techniek is: start niet met olieverf als ondergrond, omdat deze verf moeilijk lijm dan wel aquarelverf of acrylverf kan verdragen.

In deze rubriek hebben we de basisartikelen opgenomen. In de rubriek sieraden maken staan ook diverse artikelen die heel goed gebruikt kunnen worden bij de Mixed Media bijv. bedels, ornamenten, tussenstukken.

Ook hebben we een aparte rubriek gemaakt voor sjablonen en mask stencils die heel veel bij mixed media gebruikt worden.

Met klei en siliconen moulds kunnen hele mooie vormen gemaakt worden om deze vervolgens weer een mooie glinster accent geven door het bijv. te schilderen.

Zoals u ziet een mix van diverse technieken en hobby stromen. Ik zou zeggen kijk rustig rond op de hele site en beperk u niet tot alleen deze pagina !!